<< Klik hier voor het vorige nummer
 

Nieuwsbrief: juli 2009
 

Het Arabisch Schiereiland

In deze editie:

 Hoofd van steen
"Ik vervreemdde van de islam, omdat het gewoon niet voor mij werkte", schreef een jonge Saoedische man aan zijn vriend in een e-mail. "Mijn familie is bezorgd om mijn veranderde kijk op de wereld. Ik kan het niet helpen, maar ik zie de dingen gewoon niet meer zoals zij ze zien. Ik ben een moderne man die het nieuws kijkt en het internet bezoekt. Er is zoveel meer dan het blinde geloof in de leer van de imams. Mijn ouders regelden een huwelijk voor me met de dochter van een religieuze 'muttawa', maar zij heeft een hoofd als van steen. Het leven werd zinloos voor me, omdat de islam niet de antwoorden heeft waar ik naar op zoek ben. Het is leeg en niet relevant voor mijn leven."
 
Op internet vond hij een kopie van de Arabische Bijbel, welke hij uit wanhoop begon te lezen. "Dit heeft pas betekenis voor me. Deze Jezus is zo anders dan de persoon waar over wordt verteld in de moskee. Hij is veel méér dan een gewone profeet…".
 

Terug naar het begin
 Overweldigd
"Mijn vader overleed toen ik 15 jaar oud was. Ik moest de zaak van de familie overnemen en voor mijn moeder, broers en zussen zorgen. Onder druk van de samenleving werd ik verantwoordelijk voor hen. Mijn moeder is al acht keer getrouwd en zes keer gescheiden van dezelfde man. Alles wat ik tot nu toe ken, is gebrokenheid." Ali was bereid om zijn gedachten met zijn vriend te delen, die uit het land was verbannen, maar hij had ook weerstand tegen het evangelie. Hij wilde alleen maar over seks en relaties praten. "Ik las sommige Hindoe-geschriften, maar voelde dat de islam me compleet had teleur­gesteld."
 
Uiteindelijk kreeg Ali kennis van bepaalde goede, geestelijke boeken die over die onderwerpen gingen waar hij interesse in had. En hij was overweldigd!" Ik zie heelheid en leven in deze boeken. Ze hebben iets dat ik wil!". Langzaam maar zeker trekt God hem naar de kracht van het evangelie.
 

Terug naar het begin
 Vruchten van je arbeid
"Als je de Koran gedurende een week zal lezen, zul je Moslim worden," bemoedigt een verkoper zijn buitenlandse klant die naast het fruit staat. "OK, als jij de Bijbel gedurende een week zult lezen, dan hebben we een afspraak. Laten we zien tot wie God spreekt!". Hij overhandigde hem een kopie van het Nieuwe Testament en zei: "Dit boek gaat over Jezus en Hij zal tot je spreken.".
 
Veel mensen worden aangeraakt door de kracht van het Woord. Sommige mensen kijken naar christelijke tv-programma's in de afzondering van hun huis, maar zullen dit nooit toegeven in het openbaar. Velen van hen hebben dromen of visioenen van Jezus, waarin Hij aan hen verschijnt in witte kleren. Ondanks alle beperkingen in de islamitische landen, verandert God nog steeds de harten van mensen op Zijn manier.
Bid dat deze verkoper de waarheid over Jezus zal ontdekken, terwijl hij de Bijbel leest.
 

Terug naar het begin
 Beursleed
"Ik heb de helft van mijn geld verloren op de beurs," klaagt Ahmed terwijl hij in zijn handen wrijft. "Nu is er geen goud of een nieuwe mobiele telefoon meer voor mijn vrouwen. Mijn leven kent vele problemen en ik kan niet meer slapen. Ik ben satelliet-tv gaan kijken, om niet meer aan mijn problemen te denken en toen ontdekte ik de programma's van Abuna Zacharias. Hij praat anders dan de sjeik van de moskee. Wanneer ik de sjeik om uitleg vraag van de dingen die hij zegt, sust hij mij en zegt: 'Wees stil. Stel geen vragen over de islam. Volg na wat ik je vertel'. Maar ik bedacht me dat hij de waarheid niet sprak tegen mij en de feiten negeerde. Nu ga ik niet meer naar de moskee. In plaats daarvan heb ik het Nieuwe Testament op internet gevonden en ben ik daarin gaan lezen. Voor mijn gevoel stond ik met één been in de islam en met het andere in het christendom. Ik moest een keuze maken en wist voor Wie ik zou kiezen. Jezus gaf me hoop in deze onzekere tijden."
 

Terug naar het begin
 Saoedische man doodt dochter vanwege bekering
Een Saoedische man die voor de Commissie voor de Promotie van Waarden en Preventie van Verdorvenheid werkt, heeft onlangs zijn dochter omgebracht, omdat zij zich had bekeerd tot het christendom. Volgens bronnen die het slachtoffer kenden, heeft dit lid van de religieuze politie de tong van het meisje afgesneden en haar verbrand na een verhit debat over religie. De dood van het meisje zorgde voor een grote schokbeweging. Websites waarop het slachtoffer normaal gesproken - met meerdere bijnamen - schreef, hebben speciaal ruimte vrijgemaakt om voor haar te rouwen.
 
Ze schreef dat haar leven een beproeving werd, nadat haar familieleden vermoedens kregen na een religieuze discussie met haar. Ze zei dat haar broer bepaalde christelijke artikelen vond die door haar waren geschreven. Daarnaast vond hij een teken van het kruis op het beeldscherm van haar computer. Sindsdien begon hij haar te beledigen en gaf hij internet de schuld dat ze daardoor een andere religie was opgedrongen.
 
De website __ publiceerde een bericht van een vriend van het slachtoffer, waarin staat dat de moordenaar in bewaring van de politie is gesteld en dat hij is ondervraagd in het kader van een eer-gerelateerde daad.
 
Saoedische religieuze geleerden hebben regelmatig gewaarschuwd voor het gevaar van het christelijke internet, christelijke websites en satelliet-tv zenders die jonge Moslims aantrekken, om zo hun geloof te veranderen. Zij hebben het bevel gegeven dat het kijken van deze zenders of het bekijken van deze websites, welke oproepen tot bekering tot het christendom, in elk geval ingaat tegen de leer van de islam.
 

Terug naar het begin
 
<< Terug naar de inhoudsopgave
Klik hier voor het volgende nummer >>