Brood
 Brood wordt op het Arabisch Schiereiland veel gegeten. De meeste soorten zijn plat en rond. Het lijkt wel wat op een soort dikke pannekoeken.
Maar net als bij ons zijn er ook veel andere soorten en maten. Eén soort brood lijkt op een donut. Dit brood wordt in Jemen vaak gegeten tijdens Ramadan, de vastenmaand van de moslims.
 
 Bakker aan het werk Het brood wordt gemaakt van tarwe, gerst, maïs of gierst. Het wordt gebakken in een oven waarvan de opening aan de bovenkant zit. Soms zit de oven gewoon in de grond.
 
Het deeg wordt tegen de binnenwand van de oven aangeplakt en zo wordt het gebakken. Een hout- of houtskoolvuurtje verhit de oven en een metalen deksel gaat er bovenop. Brood in oven
 
 Dopen in de saus Bij de maaltijd zit je niet rond de tafel, maar in een kring op de grond. In het midden staan schaaltjes met een soort dipsaus.
Bij het eten breek je steeds een stukje van het brood af. Dat doop je in de saus en dan eet je het op.
 
  Thee Bij het eten zit je op de grond  
  Bij de maaltijd wordt graag thee gedronken. Populaire soorten zijn: thee met kruidnagels en kardemom (een soort gember) en thee met munt.

  Hier zijn twee recepten uit Jemen. Je kunt ze zelf eenvoudig maken. Vraag, voor je begint, wel even aan je ouders of je het fornuis en de staafmixer mag gebruiken, dan komen jij (en je ouders) niet voor onverwachte verassingen te staan.
 
Recept voor "All Zahawiq" (Pittige tomaten dipsaus)
 
Recept voor "Moelabaja" (Zoete custardpudding)
 

Versie: 14 januari 2011