Voor de kinderen
(maar grote mensen zijn hier ook welkom!)
Verhalen, spelletjes, puzzels, recepten, knutselwerkjes, enz.
 

Jemen
Jemen Jemen ligt in het zuidwesten (links onderin) van het Arabisch Schiereiland, naast Oman en ten zuiden van Saoedi-Arabië. Het ligt aan de Rode Zee tegenover Ethiopië en Somalië. Op het kaartje is het groen gekleurd.
 
Hier kun je nog veel meer dingen over Jemen lezen.

Lezen en Schrijven
Hallo in het Nederlands In Nederland lezen en schrijven wij van links naar rechts. De letters die wij daarbij gebruiken worden "Latijnse" of "Romeinse" letters genoemd.
 
'Hallo' in het Arabisch De Arabieren lezen en schrijven precies andersom: van rechts naar links. Zij hebben ook andere letters: Het Arabische schrift.
 
Arabische cijfers 9, 8 en 7 Onze cijfers worden "Arabische cijfers" genoemd. Toch zien ze er soms heel anders uit als de cijfers in het Arabische schrift.
 
Hier kun je zien hoe de Arabische letters en cijfers er uit zien. Bij het alfabet en de woordjes is ook geluid, zodat je kunt horen hoe het klinkt.
 
Een paar Arabische woordjes
Het Arabische alfabet
 
De Arabische cijfers

Eten en Drinken 
Arabieren houden van lekker eten en drinken. Daarin lijken ze veel op Nederlanders. Toch is er een 'verschil': Zoete gerechten zijn vaak echt zoet. Ze gebruiken graag veel suiker of andere zoetmakers. Hetzelfde geldt voor hartige gerechten: Vaak wordt veel meer peper gebruikt dan wij Nederlanders zouden doen.
 
Net als in Nederland wordt er veel brood gegeten op het Arabisch Schiereiland.