Lucas 10:2 gezicht van een meisje
 
  Welkom bij Gebed voor het Arabisch Schiereiland (G.A.S.).
 
Het Arabisch Schiereiland, afgekort A.S., is een gebied in Azië, direct ten oosten van Afrika. Het omvat de landen Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië, Jemen en de Verenigde Arabische Emiraten. Kaart
De bakermat van de islam ligt op het Arabisch Schiereiland. De verkondiging van het evangelie van Jezus Christus is er verboden, zeker onder Moslims. De weinige Christenen die er wonen kunnen hun geloof niet openlijk belijden. Vaak worden ze vervolgd.
 
Moskee in Bahrein Als we de berichten in de media volgen dan verspreidt de Islam zich steeds meer in de wereld. Sommigen voelen zich geïnti­mideerd, anderen zijn er boos over. We kunnen ons zorgen maken, maar daarmee verandert de situatie niet. In de Bijbel lezen we hoe Gods koninkrijk zich snel verspreidde door de volgelingen van Jezus.
We kunnen niet verwachten dat de wereld beter wordt door de ongelovigen. De sleutel tot een omwenteling in de Moslimwereld ligt dan ook bij ons, Gods kinderen.
 
Daarom roepen wij u op om met ons mee te bidden, om de Vader te vragen Zijn Koninkrijk uit te breiden op het Arabisch Schiereiland.
 
Deze gebedsaktie, gestart in 2002, is geboren uit het verlangen dat Jezus gekend mag worden als Heer. De geschiedenis was daarbij een bron van inspiratie. De apostel Petrus werd op wonderlijke wijze bevrijd toen de gelovigen aan het bidden waren (zie Handelingen 12). De grote opwekkingen in Europa en Amerika vonden hun oorsprong in gebeds­samenkomsten. De Muur van het communisme viel omdat mensen baden. Nu is het de tijd voor de Moslimwereld.
 
Wat zal God doen als Zijn volk over de hele wereld specifiek bidt voor het A.S., waar de Islam haar oorsprong vindt en haar belangrijkste heiligdommen zijn?
 
Wilt u overwegen om als kerk, (kleine) groep of als individu regelmatig te bidden dat vele miljoenen Jezus als persoonlijke verlosser mogen kennen?
 
Uw broeders en zusters op het A.S.