Artikel
Modder of Chocola 
  Een verhaal van het Arabisch Schiereiland  
  Iemand vertelde me eens dat het werk van de Heilige Geest is als de zon, die schijnt op een donkerbruin goedje. Als dat chocola is, dan gaat het smelten. Het wordt zacht en kneedbaar. Je kunt het gemakkelijk vervormen. Maar als dat donkerbruine goedje modder is, wordt het onbuigzaam en hard. Je kunt er geen vorm aan geven zonder het te breken.  
  Ik wil u een verhaal vertellen over twee jonge mannen. Beiden kwamen ze in contact met het "Goede Nieuws", maar ze reageerden verschillend.  
  Hameed had een hart als chocola. Hij was student op de universiteit. Op straat ontmoette hij een paar Christenen die tegen hem begonnen te praten. Terwijl ze gedurende een aantal maanden het evangelie aan hem uitlegden, sprak de Heilige Geest tot hem en werd hij een volgeling van Jezus.  
  Een andere man ontmoette ook een aantal christenen. Zijn naam was . Dit gebeurde ongeveer in dezelfde tijd dat Hameed zijn hart aan de Heer gaf.  
  Modder Het hart van was verhard.
Zijn vrouw - die een langdurig medisch probleem had en al verschillende doktoren elders had bezocht - ging als patiënt naar een ziekenhuis in het zuiden van het land. Ze kwam thuis met enthousiaste verhalen over de christelijke dokter. Ze zei: "Die vrouw liet me meer liefde zien dan elke andere dokter die ik tot nu toe heb ontmoet".
 
Later vertelde aan de politie: "Ik realiseerde me op die dag dat ik naar het ziekenhuis moest gaan en die dokter moest doden. Als ze zo'n invloed op mijn vrouw kon hebben door slechts één bezoek, wat voor invloed zou ze dan hebben op dit hele land?"
Op 30 december 2002 ging hij met een machinegeweer naar het ziekenhuis en doodde drie werkers, Bill, Martha en Cathy. Toen hij werd gearresteerd zei hij: "Ik zal als martelaar sterven en hiervoor in het paradijs komen".
Veel mensen waren door deze gebeurtenis geschokt. De meeste mensen wisten van de goede dingen die dit ziekenhuis had gedaan en dat deze mensen stierven vanwege hun geloof in Christus.
 
  Ongeveer twee maanden later werd Hameed beroofd van $ 200,- toen hij uit de bank kwam. Daarbij werd hij met een mes in de rug gestoken. Terwijl hij hevig bloedend op de grond lag, zag hij overal bloed - zijn eigen bloed - en hij was ervan overtuigd dat hij dood zou gaan. Zijn eerste gedachte was aan het bloed van Christus dat voor hem aan het kruis vergoten was. Toen dacht hij: "Ik wil niet sterven voor $ 200,-. Als ik doodga, dan wil ik doodgaan zoals Bill, Martha en Cathy die hun leven gaven voor de zaak van Christus".  
  Hameed werd naar het ziekenhuis gebracht en hij herstelde. Deze gebeurtenis versterkte zijn geloof in Jezus.  
 

Het bloed der martelaren
is het zaad der kerk

 
In het jaar 197 na Christus schreef de theoloog Tertullianus aan de Romeinse leiders die de eerste christenen vervolgden: "Hoe meer jullie ons willen weg­maaien, des te harder groeien we. Het bloed der martelaren is het zaad der kerk".
hoopte christenen bang te maken en ze te intimideren door drie van hen te doden. In plaats daarvan hielp hij het geloof van Hameed, een nieuwe christen, sterker te worden.
 
  Bid dat God de harten van tegenstanders van het Evangelie zacht zal maken en de harten van hen die het Evangelie hebben ontvangen zal versterken.  
 

Versie: 8 juli 2010