Artikelen over diverse onderwerpen
  Om gericht te kunnen bidden is het belangrijk te weten waarvoor je bidt. Naast de zakelijke informatie over de landen van het Arabisch Schiereiland en over de islam, vindt u hier wat artikelen die meer beschouwend van aard zijn.  
Modder of Chocola  
  Iemand vertelde me eens dat het werk van de Heilige Geest is als de zon, die schijnt op een donkerbruin goedje. Als dat chocola is, dan gaat het smelten. Het wordt zacht en kneedbaar. Je kunt het gemakkelijk vervormen. Maar als dat donkerbruine goedje modder is, wordt het onbuigzaam en hard. Je kunt er geen vorm aan geven zonder het te breken.  
 
Download als .PDF
2 pagina's A4, 178 KB
 
Is Allah dezelfde als de God van de christenen?  
  De vraag wordt regelmatig gesteld, of de God van de islamieten dezelfde is als de God van de Joden en de christenen. Over het algemeen menen de islamieten zelf, dat dit het geval is. Onder de christenen zijn de meningen verdeeld. De Koran leert, dat Allah dezelfde God is als de God, die de Joden vereren.  
 
Download als .PDF
6 pagina's A4, 347 KB
 
Zorg ervoor dat het brood naar de achterste rij gaat  
  Naar aanleiding van Johannes 6: 1-14,
door .
 
Aan de ene kant zijn er duizenden mensen die honger hebben, mannen, vrouwen en kinderen. Aan de andere kant is er een kleine jongen. We weten niet waar deze jongen vandaan komt, wat zijn naam is of hoe oud hij is. Wat we wel weten is dit: hij heeft vijf broden en twee vissen …
 
 
Download als .PDF
3 pagina's A4, 293 KB